Η ΕΛΒΙΚΛΙΜΑ αβεε παρακολουθεί σε συστηματική βάση την έρευνα που διεξάγεται διεθνώς στον τομέα των νέων ψυκτικών ρευστών και των νέων «καθαρών» τεχνολογιών που συνδέονται με τις εφαρμογές της ψύξης και του κλιματισμού στα τρόφιμα, ποτά, γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ιχθυηρά, φάρμακα κ.ά.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας η ΕΛΒΙΚΛΙΜΑ αβεε συμμετείχε σε πρόγραμμα αξιολόγησης εναλλακτικών ψυκτικών υγρών για την αντικατάσταση των υπαρχόντων (μη φιλικών προς το περιβάλλον) λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και συγκεκριμένες βιομηχανικές χρήσεις.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. εγκατέστησε πρόσφατα πιλοτική μονάδα πρότυπης διάταξης ψυκτικού κύκλου με νέα εναλλακτικά οικολογικά ψυκτικά ρευστά με δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου ψυκτικού ρευστού κατά περίπτωση.

Η μονάδα αυτή, μοναδική στην Ελλάδα και από τις λίγες υπάρχουσες  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τοποθετεί την εταιρεία μας στην αιχμή της τεχνολογίας ψύξης και εξορθολογισμένης περιβαλλοντικής ενεργειακής διαχείρισης.

Το κόστος κατασκευής της μονάδας ανήλθε σε 190.755,00 euro και χρηματοδοτήθηκε κατά 50% από το πρόγραμμα ΠΑΒΕΤ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.   

 
 
 
A.S.T.
Νέα
   
Νέα 12/2008
  HCU, η νέα σειρά αφυγραντήρων.
Η νέα σειρά αφυγραντήρων της Munters, HCU (Humidity Control Units), σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την θερμοκρασία και την υγρασία !
Για περισσότερες πληροφορίες www.munters.com
   
Νέα 12/2008
 

Συμμετοχή στην 20η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, DETROP '09 από 6-9/03/2009, περίπτερο 2 stand 16.